Харчування

Хліб домашній тостовий «хмарка» цей хлібець надзвичайно смачний, ніжний, легкий, прямо повітряний, тому і назва така

Інгредієнти:

Борошно пшеничне – 250 г( у мене пішло трохи більше)
Дріжджі свіжі 10-12 м, (взяла 1 ч. л. -сухого)
Сіль – 3 г (взяла 0,5 ч. л. )
Крем-сир (типу Філадельфія) – 50 г (взяла свіжий вершковий сир «Milkana»)
Масло вершкове – 20 г
Молоко (сухе) – 10 г (не використовувала)
Цукор – 15 г (взяла менше – 1 ч. л. )
Вода – 160 мл (використовувала молоко)

Приготування:
1. Сир використовувала ось такий. Я з ним вже пекла булочки»Бариня»,тому знаю,що тісто з ним виходить відмінна.
2. Завантажила всі продукти в хлібопічку,поставила на режим»тісто»-. Під час замісу підсипала зовсім трошки борошна. Після закінчення роботи хлібопічки ( якщо її немає, можна вимісити руками) ,тісто виклала на робочу поверхню ,підпилену борошном і розділила його на 4 частини. Тісто було дуже м’яке.
3. Кожну частину розкатала у вигляді вузької длинненькой коржики і згорнула рулетом. Рулетики виклала в змащену хлібну форму,накрила рушником і залишила на расстойкую. Форма у мене розміром 24х10 див.
4. Тим часом я включила духовку на максимальну температуру,щоб вона добре розігрілася.
За час расстойки хлібець має збільшитися в обсязі
5. Тепер зменшуємо температуру в духовці до 180-190 градусів і ставимо туди наш хлібець. Випікаємо до красивої рум’яної скоринки. Перед випічкою нічим не змащуємо. Після випічки виймаємо з форми,викладаємо на рушник і прикриваємо хліб краями полотенчика-хай відпочиває і остигає.