Харчування

Домашні «бублики»

Інгредієнти:
– борошно пшеничне – 650 гр.
– вода (тепла) – 300 мл
дріжджі (сухі) – 4 гр.
– масло вершкове – 50 гр.
– цукор – 100 гр.
– сіль – 10 гр.
– кунжут – за смаком
– мак – за смаком

Приготування:
1. У мисці міксером або руками змішуємо 350 гр. борошна, 200 мл теплої води, ½ ч. л. сухих дріжджів, 2 ч. л. цукру і 1 ч. л. сіль.
2. Замішуємо, поки тісто легко не буде відходити від стінок миски.
3. Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 3-4 години.
4. Як тільки тісто підійде, замішуємо в мисці залишки інгредієнтів (крім маку і кунжуту), з’єднуємо 2 частини тесту і замішуємо міксером 7-8 хвилин, руками 10 хвилин.
5. Накриваємо і залишаємо ще на 40-60 хвилин.
6. Готове тісто ділимо на 15 частин (по 110 гр. ) і розгортаємо в довгі палиці, вони повинні бути гладкими, без тріщин.
7. Змащуємо кінці підготовлених паличок водою.
8. Загорнути тісто навколо чотирьох пальців і стискаємо з силою кінці.
9. Викладаємо бублики на деко з папером і залишаємо на 20 хвилин.
10. У великій каструлі доводимо воду з сіллю до кипіння по 2-3 бублика викладаємо у воду.
11. Як тільки бублики спливли на поверхню, варимо 30 секунд.
12. Викладаємо варені бублики на деко і, поки вони липкі, посипаємо кунжутом і маком.
13. Випікаємо підготовлені бублики з насінням в розігрітій духовці при 220 градусах 25 хвилин, на 15 хвилині бублики виймаємо і перевертаємо, щоб всі сторони бублика зарум’янилися.
14. Готові ароматні бублики виймаємо, охолоджуємо і подаємо.