Харчування

Вареники з сиром і кропом під вершковим соусом (бабусин рецепт)

До літнього вечері такі варенички справжня знахідка: смачні, соковиті, корисні та ще й приготовлені з любов’ю – що може бути краще?

Інгредієнти
Для тіста
Борошно – 3 ст.
Тепла вода – 1 склянка
Яйце – 1 шт.

Для начинки
Сир – 300 г
Кріп – 1 пучок
Часник – 2 зубчики
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Кріп – 2 ст. л.
Для соусу
Масло вершкове – 1 ст. л.
Борошно – 1 ст. л.
Вершки – 200 мл

Спосіб приготування
З борошна, теплої води, яйця і дрібки солі замішайте тісто. Ретельно вимісіть його.
Для начинки дрібно поріжте сир, з часнику видаліть серцевину і пропустіть через прес. Змішайте кріп, часник і сир. Розкачайте тісто, сформуйте з нього вареники і відваріть в підсоленій воді, поки не спливуть на поверхню.
А тепер приготуйте соус. Для цього распутите масло, підсмажте на ньому борошно, додайте вершки і кріп, посоліть і поперчіть. Прогрійте ще пару хвилин.
Подавайте вареники з приготовленим соусом або ж зі сметаною. Підійдуть також горіхово-сметанний соус, домашній майонез і йогуртовий соус.